Deparolare Laptop Dell 3521

Deparolare Laptop Dell 3521

Deparolare Laptop Dell 3521

Asa cum spune si titlul va prezentam o operatiune ceva mai dificila realizata in service-ul nostru si anume deparolare laptop Dell inspiron 3521. Poat ela prima vedere nu suna deosebit insa trebuie sa stiti ca acest laptop nu memoreaza parola in bios ci intr-un alt integrat numit kb9012f. Asa ca degeaba rescrieti biosul – nu s emodifica abvsolut nimic. Parola ramane. Acest integrat este unul cu 128 de pini destul de greu de schimbat datorita dimensiunii si amplasarii. Si ca sa fie totul si mai complicat cei 128 de pini se ocupa fiecare cu treaba lui: o parte interpreteaza ce tastat estye apasata, o parte controleaza tensiunea de 3v de pa placa de baza, o parte tensiunea de 5v de pe placa de baza. Alimentarea de 19v tot prin acest chip trece. deci nu prea e de joaca cu el si repet este foarte foarte greu de schimbat.
Insa dupa cum v-am obisnuit si pana acum – noi gasim solutii pentru aproape orice – asa ca am gasit si pentru acest laptop si da am rescris acel chip. Cum? ne-am conectat cu un programator special pe pinii mufei de la tastatura de pe placa de baza si am citit software-ul din chip. Apoi am reusit sa ii aflam parola si sa o scoatem. Curatat, inlocuit pasta termoconductoare, ansamblat si gata totul a fost ca nou fara parola fara nimic. Bineinteles ai nevoie de un programator ceva mai deosebit decat un programator obisnuit de bios, multa indemanare sa lipesti firele precis pe pinii mufei tastaturii de pe placa de baza – fara sa o deteriorezi si sa si faca contact cum trebuie si de ceva cunostinte de electronica sa stii ce face fiecare pin in parte. Desigur daca te risti poti sa da chipul jos si sa il pui direct pe programator dar asta e cam complicat.
nu uita – apeleaza la noi daca ai nevoie de o interventie la laptopul tau indiferent ca e o simpla curatare, o simpla problema software sau ceva mai complicat – deparolare etc.