Ecranul laptopului palpaie: cauze si solutii

ecranul laptopului palpaie


     Atunci cand ecranul laptopul palpaie, inseamna ca dispozitivul intampina dificultati sau are defectiuni la componenta video. Aceasta este una dintre problemele frecvente care pot sa apara atat la hardware, cat si la software.
Pentru astfel de situatii, exista multiple cauze, dar si o serie de solutii simple la care poate apela initial utilizatorul direct al laptopului. Totusi, este bine sa stii ca, in cazul in care problema persista, trebuie sa apelezi la un service pentru laptopuri, pentru a nu risca sa creezi defectiuni permanente.
De asemenea, daca ecranul laptopului clipeste in mod regulat, ochii obosesc mult mai repede si pot interveni probleme care te afecteaza in mod direct. In aceste situatii, inlocuirea display-ului nu este singura solutie.

 

1. Cauze care pot face ecranul laptopului sa palpaie

Atunci cand apar probleme de genul acesta, primul instinct este sa incerci sa-ti dai seama de ce palpaie ecranul laptopului. Problemele pot fi de mai multe tipuri, iar cauzele sunt diferite.
De asemenea, nu exista un element caracteristic care poate indica o anumita cauza. Prin urmare, trebuie sa faci o cercetare amanuntita pentru a sti cu exactitate motivul pentru care display-ul laptop palpaie. Cu toate acestea, unele dintre ele au devenit destul de des întâlnite.

1.1 Driver necorespunzator

Un driver necorespunzator impiedica software-ul, in acest caz, programul care ruleaza, sa comunice cu hardware-ul, adica placa video. Astfel, transmiterea de date se realizeaza in mod defectuos, ceea ce cauzeaza diferite simptome, cum ar fi acest palpait al ecranului sau o imagine care ruleaza greu.
Ia in considerare faptul ca un driver necorespunzator poate fi fie unul care nu respecta caracteristicile componentei software, fie unul care nu a fost updatat.

1.2 Virusi

Virusii sunt una dintre cele mai intalnite probleme care pot afecta laptopul in mai multe moduri, inclusiv cauzand o functionare defectuoasa a ecranului.
In aceasta situatie, virusul a afectat driverul placii video si poate duce si alte probleme, precum o distributie ciudata a culorilor, o intensitate scazuta a acestora sau chiar defectarea permanenta. Daca apar subit probleme cu ecranul laptopului in conditiile in care atat componenta hardware, cat si cea software sunt corespunzatoare, sunt sanse mari sa ai un astfel de „vizitator nepoftit”.

1.3 Erori de hardware

Problemele la componenta hardware apar cand aceasta a fost suprasolicitata sau nu a fost inlocuita de foarte mult timp, cauzand o uzura ridicata. Pot interveni probleme atat direct la display-ul laptopului, cat si la placa video.
Problemele de hardware sunt mai sensibile. De aceea, trebuie sa apelezi la un service specializat, pentru a nu risca sa creezi o problema mai mare.

ecranul laptopului clipeste

2. Solutii pentru ecranul laptopului care clipeste

Pentru cele mai multe probleme care implica ecranul laptopului, exista o anumita solutie. Pentru a determina care este cea potrivita, trebuie stabilita cu exactitate cauza acestei defectiuni, pentru a sti unde trebuie actionat. In caz contrar, exista riscul de a crea erori noi, fara o solutiona pe cea actuala.

2.1 Resetarea si/sau updatarea driverului

Un driver necorespunzator poate fi unul incompatibil cu componenta hardware sau o versiune depasita a acestuia. In acest caz, trebuie instalat sau updatat, astfel incat sa se ajunga la versiunea potrivita.
Cu toate acestea, trebuie sa incerci o resetare inainte de a inlocui driverul sau versiunea acestuia, pentru ca sunt sanse sa poti rezolva problema in acest fel.

2.2 Instalarea unui antivirus

Aceasta solutie este singura aplicabila atunci cand ecranul laptopului palpaie din cauza unui virus. Totusi, trebuie sa te asiguri ca ai un antivirus updatat si ca il instalezi inca de la primele simptome, pentru a nu lasa problema sa evolueze, ceea ce ar putea duce la defectiuni permanente. De asemenea, fa o scanare generala periodica, pentru a putea detecta din timp un astfel de pericol.

2.3 Inlocuirea pieselor hardware incompatibile

Piesele hardware incompatibile vor da semne de functionare defectuoasa inca de la inceput, asa ca va trebui sa le schimbi. Trebuie sa te asiguri ca inlocuiesti si piesele compatibile care au fost utilizate pentru o perioada lunga de timp. In acelasi fel, trebuie tratat si display-ul in sine, care poate prezenta defectiuni in interiorul sistemului sau propriu.

diaplay laptop palpaie
de ca palpaie ecranul


Atunci cand ecranul laptopului palpaie, nu iti poti desfasura activitatile in mod corespunzator si va trebuie sa actionezi aproape instant. In schimb, este important sa nu ignori aceasta eroare si sa ii acorzi din timp atentia de care are nevoie.

0721.540.658