Imagine întoarsă pe laptop? Află cum se rezolva această problemă!

Imagine întoarsă pe laptop? Află cum se rezolva această problemă!

Imagine intoarsa - solutii

     Atât un calculator, cât și un laptop sau notebook au nevoie de un sistem de operare pentru a putea permite efectuarea diferitelor activități grafice sau de calcul. Fie că este vorba de platforma Windows, fie de MAC, bara de navigare este în mod natural în partea de jos a ecranului. Există totuși situații în care se dorește ca imaginea de pe desktop să fie răsturnată, iar acest aspect este posibil datorită setărilor pe care le poți stabili cu ajutorul plăcii video. Însă, cei mai mulți utilizatori nu folosesc această opțiune, iar în momentul în care apare din cauza apăsării accidentale a unor combinații de taste, este bine să se cunoască modalitățile de soluționare.

1. Scurtături de taste pentru a răsturna imaginea pe laptop

Instinctual, atunci când imaginea este pivotată la 90 de grade sau chiar la 180, se încearcă într-un mod hilar remedierea problemei prin căutarea setărilor video în Control Panel, dar există o soluție mult mai ușoară: folosirea scurtăturilor de taste.
CTRL + ALT + Săgeată în sus – va aduce imaginea de pe laptop în poziție naturală, cu bara de start în partea de jos, dacă aceasta a fost rotită inițial la 180 de grade.
CTRL + ALT + Săgeată în jos – va răsturna din nou imaginea, iar bara de navigare va fi în partea superioară a ecranului.
CTRL + ALT + Săgeată Dreapta – va pivota ecranul la 90 grade în sensul acelor de ceasornic.
CTRL + ALT + Săgeată Stânga – va roți imaginea de pe laptop la 90 grade în sens invers acelor de ceasornic.

Aici este important de menționat faptul că aceste combinații de taste nu vor funcționa în cazul în care ai conectate mai multe ecrane la calculator sau laptop, singura soluție fiind setarea manuală după cum urmează: Click dreapta pe Desktop iar apoi Display Settings. De aici, selecteazi ecranul pe care dorești să-l utilizezi, iar din partea de jos, la rubrica Orientation, alegi opțiunea dorită în funcție de necesitățile tale.

2. Actualizează driverele plăcii video

Dacă nici scurtăturile de taste și nici setările manuale ale display-ului laptopului nu remediază situația, atunci cel mai probabil ai nevoie de o actualizare a driverelor plăcii video. Este recomandat ca sistemul de operare folosit să fie cu licență, pentru a putea permite cu ușurință efectuarea unei verificări asupra disponibilității unor noi update-uri.
Există, de asemenea, și programe gratuite pe care le găsești online, cu ajutorul cărora cauți noile versiuni de drivere, însă specialiștii recomandă să apelezi mereu la personal calificat, iar echipa depanarelaptop.ro îți stă la dispoziție.

3. Cum previi situația în care imaginea este răsturnată pe laptop ?

Chiar dacă știi cum să remediezi această problemă, ca în orice situație neplăcută, este mai bine să previi decât să combați, așa că trebuie să fii prudent atunci când lucrezi la laptop. Nu tasta violent, chiar dacă te grăbești să finalizezi un anumit task pentru serviciu și nu lăsa computerul deschis atunci când ai copiii prin preajmă. Aceștia, fiindcă sunt curioși, pot să se așeze la birou și să înceapă să te imite tastând haotic, ceea ce poate duce la situația în care imaginea să fie răsturnată și chiar să îți șteargă anumite date.
Totodată, dacă ai în casă animale de companie, precum este o pisică, limitează-i accesul în zona ta de lucru, pentru că mulți utilizatori au precizat că probleme de afișaj au apărut după ce ghemotocul de blană a pășit nestingherit pe tastatură.
În concluzie, această eroare poate fi remediată cu ușurință dacă sunt respectați anumiți pași bine stabiliți și lucrezi întotdeauna cu prudență. Atunci când apare o astfel de problemă, cel mai important este să nu intri în panică și să încerci mereu fiecare metodă, pas cu pas.