Microsoft lansează actualizările Patch Tuesday pentru octombrie 2023 (Windows 10 și Windows 11)

Astăzi, Microsoft a lansat actualizările Patch Tuesday din octombrie 2023 atât pentru Windows 11, cât și pentru Windows 10. Pentru cei care utilizează versiunea 22H2 a Windows 11, actualizarea (KB5031354) nu include toate caracteristicile din Windows 11 Fall Update, care a fost lansată pe 26 septembrie și este disponibilă ca actualizare opțională prin activarea opțiunii „Obțineți cele mai recente actualizări imediat ce sunt disponibile” din meniul Windows Update.

Actualizările Patch Tuesday din această lună implică doar modificări minore. În versiunea 22H2 a Windows 11, au fost incluse site-uri web recomandate în secțiunea Recomandate din meniul Start. Dacă preferați ca aceste site-uri web să nu fie vizibile, le puteți dezactiva în Setări > Personalizare > Start. Profesioniștii IT au opțiunea de a le dezactiva pentru dispozitivele gestionate utilizând politica dedicată.

Actualizarea KB5031354 abordează problema PC-urilor care afișează o fereastră goală, intitulată „Windows Input Experience”, atunci când ies din starea de repaus. În plus, aceasta rezolvă și bug-ul de evaporare a butonului de căutare din bara de activități atunci când se interacționează cu caseta de căutare flyout.

Microsoft a rezolvat două probleme pe versiunile 22H2 și 21H2 ale Windows 11. Ei au remediat bug-ul care bloca utilizatorii să folosească imprimanta USB atunci când Microsoft Defender era activat. În plus, au rezolvat problema care făcea ca Windows să se blocheze atunci când cineva încerca să acceseze fișiere OneDrive comprimate NTFS.

Astăzi se încheie suportul pentru edițiile Home, Pro, Pro Education și Pro for Workstation ale Windows 11 versiunea 21H2. Celelalte ediții ale versiunii originale de Windows 11 vor fi în continuare suportate, însă ceilalți utilizatori vor trebui să actualizeze la Windows 11 versiunea 22H2. Versiunea 23H2 a sistemului de operare, care este acum disponibilă în ringul Release Preview înainte de lansarea sa publică în cursul anului, va reseta suportul pentru sistemul de operare.

Actualizarea Windows 11 KB5030219 este disponibilă pentru descărcare și instalare manuală – accesați-o direct făcând clic aici. Pentru asistență privind procesul de instalare manuală a acestei actualizări pe computerul dvs., vă invităm să parcurgeți ghidul nostru detaliat și ușor de urmat, special conceput pentru începători.

0721.540.658