fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658 - 0744.693.307 - 031.425.13.33

Curatare Lichid de pe placa de baza a laptopului

curatare lichid laptop
     Stim cu totii ca electronicele nu se impaca cu lichidele deloc. Insa multi dintre noi avem obiceiul de a sta cu un pahar de suc sau cu o cafea langa laptop si evident accidentele se intampla. Si atunci trebuie sa reeactionezi cat mai repede.
     Lichidul patrunde foarte usor printre taste, pa langa tastatura sau butonul de pornire si ajunge imediat pe placa de baza. In cazul fericit in care ai oprit laptopul la timp si lichidul nu a ajuns printre piesele placii de baza sa faca un scurt si sa strice vreo componenta a placii de baza aceasta trebuie curatata inainte ca oxidul sa se formeze(in functie de lichid acesta se formeaza in 24 de ore maxim). Odata format oxidul acesta corodeaza cablajele placii de baza, piesele, lipiturile pieselor pe placa de baza si in final daca nu este inlaturat cablajele vor fi distruse definitiv si nu se va mai putea repara.

Ce trebuie sa faci cand ai varsat ceva pe laptop?

  • Scoate alimentatorul din laptop si baterie daca modelul iti permite;
  • Aseaza laptopul in pozitia deschisa cu tastatura in jos pentru a se scurge lichidul din el;
  • Nu incerca sa cureti laptopul cu nicio substanta nici macar cu spirt medicinal;
  • Nu incerca sa pornesti laptopul si nici sa il alimentezi ci vino cu el in service laptop cat mai repede;

Etapele curatarii placii de baza la noi in service:

  • Curatam placa in cuva cu ultrasunete cu solventi speciali pentru a inlatura orice urma de lichid sau oxid inclusiv pe sub chipseturile bga, mosfet sau in slotul procesorului, a memoriei ram etc.
  • O uscam in mediu controlat la o anumita temperatura;
  • Analizam toata placa de baza pentru a desoperi componente defecte ale ei dupa care o testam;

ATENTIE: O placa de baza nu se curata cu spirt acesta continand 40% apa si nici cu vreo perie pentru a nu rupe diverse piese de pe placa de baza.

     Contactul cu lichidele este o problema destul de grava ce trebuie tratata repede si de catre personal calificat folosind aparatura adecvata. Nu este un defect pe care sa il poti repara acasa sa ca hai la noi sa iti rezolvam problema.

Poti sa ne Contactezi