Schimbare cooler laptop Bucuresti

schimbare-cooler-laptop-1

Ai nevoie de o schimbare cooler laptop in Bucuresti? Vino in vizita la service-ul nostru, acolo unde tehnicienii DepanareLaptop.ro se vor asigura ca pleci cu un ventilator laptop nou, functional, durabil si corect instalat!

Sistemul de racire al unui laptop este poate cel mai important element din interiorul acestuia, fiind responsabil de buna functionare a dispozitivului. Exista 2 tipuri de sisteme de racire: active sau pasive. Cele pasive folosesc un radiator aplicat pe chipset si/sau procesor care disipa caldura de la sine. Cele active au in plus un cooler care raceste acel radiator. In acest caz, va fi necesara o schimbare cooler laptop atunci cand are probleme. 

Cum functioneaza?

Procesorul si chipsetul video, northbridge si southbridge se incalzesc in timpul utilizarii laptopului, de aceea este necesara racirea lor. Un radiator (de obicei, din cupru) este asezat pe pastila de siliciu a fiecaruia dintre ele, iar aceste radiatoare sunt conectate la o teava sau mai multe numite heatpipe. Heatpipe-ul are in capat lamele (radiator) care au rolul de a disipa caldura. Printre aceste lamele trece aerul pe care coolerul il ia din afara atunci cand se invarte. Turatia ventilatorului este variabila intre 500 rpm si 5000-6000 rpm, in functie de temperatura procesorului.

Ce probleme pot sa apara la un ventilator?

  • Zgomotul este cea mai frecventa problema. Atunci cand coolerul se invarte la turatie mare el poate scoate un zgomot anormal, ca un barait. Acest lucru se poate datora lipsei ungerii pe axul ventilatorului sau a unei pale rupte.
  • Griparea coolerului este cea de-a doua problema care apare si se datoreaza tot lipsei ungerii axului. Aceasta, de obicei, apare dupa ce a mers mult timp cu zgomot.
  • Un cooler nefunctional este un alt simptom care poate sa apara. Fie se defecteaza datorita supraincalzirii, fie in urma contactului cu lichide etc.

Cum iti dai seama ca ai nevoie de schimbare cooler laptop?

  • Ai un cooler laptop care scoate zgomote mai mari decat de obicei;
  • Ai un ventilator laptop care nu functioneaza, iar laptopul se opreste;
  • Ai un cooler laptop care nu functioneaza la turatie corespunzatoare.

De retinut! Orice problema legata de sistemul de racire trebuie tratata cu prioritate. Nu este bine pentru sanatatea laptopului sa amani problemele legate de supraincalzire, de zgomote etc.

La DepanareLaptop.ro, te putem ajuta cu schimbare cooler laptop Bucuresti sau, dupa caz, cu reconditionarea acestuia, daca modelul permite acest lucru. Oricum, iti recomandam sa vii la o curatare laptop si la o verificare a sistemului de racire la un interval de cel mult un an.

Ce este un cooler laptop?

Un cooler laptop este o parte importanta a sistemului de racire, iar buna lui functionare este in stransa legatura cu buna functionare a laptopului. Atunci cand acesta intampina probleme, recomandam o schimbare cooler laptop.

De ce merge coolerul incontinuu la laptop?

Nu intotdeauna este necesara o schimbare cooler laptop. În acest caz, cel mai probabil, laptopul are nevoie de o curatare. Turatia ventilatorului este direct proportionala cu temperatura.

De ce face zgomot coolerul?

Daca un cooler laptop este zgomotos, fie necesita curatare, fie inlocuire, intrucat poate fi descentrat sau chiar rupt. Nu uita ca rotatia coolerului poate ajunge si la 6000 rotatii/minut.

Indiferent daca ai nevoie de servicii curatare sau schimbare cooler laptop Bucuresti, tehnicienii nostri iti stau la dispozitie! 

Cum se monteaza un cooler laptop?

La marea majoritate a modelelor, montarea unui ventilator laptop necesita dezansamblare completa. Astfel, daca nu te pricepi, iti recomandam sa apelezi la un service specializat pentru o schimbare cooler laptop.

0721.540.658