fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658 - 0744.693.307 - 031.425.13.33

Service Apple Macbook

Service Apple Macbook

Service Apple MAcbook

„Cumpara-ti Apple ca ala nu se strica” probabil toata lumea a auzit aceste vorbe de la o cunostinta, de la un prieten sau de la un vanzator dintr-un magazin de electronice. Este adevarat ca un Macbook fie el Pro, Air sau Imac este construit mai bine decat un laptop obisnuit. Carcasa si finsajele o demonstreaza, este placut la atingere cu margini rotunjite, carcase rezistente insa subtiri. Performanta nu lasa nici ea de dorit fiind dotate cu procesoare puternice, memorie ram pe masura, ssd pentru versiunile mai noi, display cu rezolutie mare etc. dar si pretul este pe masura considerabil mai scumpe decat un laptop de la o firma low cost.
Insa nimic nu este perfect in lume si iata ca de-a lungul timpului s-a demonstrat ca si aceasta marca de laptopuri are probleme.
Primele probleme care pot sa apara la un macbook sunt legate de unitatea optica si anume dvd-ul ramane blocat in interiorul acesteia. Pentru aceasta problema puteti incerca urmatoarele solutii:

  • Reporniti sistemul si tineti apasat butonul eject – discul are trebui sa fie scos de unitate.
  • Daca driverul este dezactivat din BIOS atunci la repornirea laptopului tineti apasata combinatia de taste alt+command+p+r. Aceasta combinatie trece sistemul in modul factory default si cel mai probabil unitatea va reveni la functionare normala.
  • Daca dvd-ul se loveste de carcasa laptopul el reintra in unitate. Incercati sa determinata daca se intampla acest lucru si sa ghdati dvd-ul usor catre pozitia corecta fara a deteriora sau forta carcasa. Daca nu rezolvati problema discul trebuie scos prin demontarea laptopului. Atentia insa la demontare intrucat este destul de complicat in special pentru o persoana cu experienta redusa in domeniu. Cel mai bine apelati la un service de laptopuri.

Incarcatoarele sunt a doua cea mai mare problema a macbook-urilor indiferent de tipul lor. Consuma mult curent ceea ce face sa disipe multa caldura, coroborat cu faptul ca sunt destul de ingramadite piesele din interior sunt afectate si incarcatorul devine nefunctional. Atentie la ce incarcator folositi intrucat pe piata au aparut multe „chinezarii” care va pot strica partea de alimentare a laptopului.
Problemele de „chipset video dezlipit” nu au ocolit nici macbook-urile. Cele din seria Pro intre 2008 si 2011 au probleme cu placa video indiferent de arhitectura placii (chipset video ATI sau Nvidia). Atentie la metodele gasite pe internet referitoare la reparatiile legate de placile video. Va recomanda sa nu incercati acest metode intrucat ele pot face o reparatie ulterioara imposibila, placa de baza fiind distrusa.

Astfel daca aveti nevoie de un service laptop pentru macbook-ul dvs nu ezitati sa apelati la noi. Aici veti gasi tehnicieni bine pregatiti pentru a face fata oricarei probleme legata de laptopul dvs Apple Macbook.