Inlocuire Tastatura Laptop


Inlocuire Tastatura Laptop
Unul din primele lucruri pe care le vedem cand deschidem laptopul este tastatura. Aspectul tastaturii si configurarea variaza de la laptop, la laptop. Toate ofera aceeasi functionalitate minima.
Fiecare dintre noi ne-am lovit de situatii neplacute, astfel incat, la un moment dat, am fost nevoiti sa schimbam intreaga tastatura sau anumite taste de pe tastatura. Trebuie sa stim ca o tastatura se poate schimba in mai multe feluri.
Unele laptopuri au tastaturi ce necesita desfacerea suruburilor dedesupt, unele laptopuri au tastaturi pe care le putem schimba declipsand clipsurile din jurul tastaturii, iar altele necesita demontarea palmrestului(partea de carcasa de deasupra laptopului si desprinderea tastaturii de acesta prin interior.
Atunci cand ne hotaram sa ne schimbam tastatura si nu dorim sa apelam la o firma de depanare trebuie sa ne documentam foarte bine, sa studiem materialele OEM pentru a vedea instructiunile si schema prin care se poate demonta un laptop. Trebuie sa verificam specificatiile producatorului si manualul cu modul de dezasamblare a unui laptop respectiv modelul laptopului. Pentru a demonta un laptop este important sa intelegi modul in care acesta a fost construit.

La ce trebuie sa fim atenti cand comandam o tastatura?

  • In primul rand ea trebuie sa fie exact pentru modelul nostru de laptop. Si aici trebuie multa atentie intrucat la unele laptopuri difera terminatia modelului. Spre exemplu hp 15-ac106nq nu are aceeasi tastatura cu hp 15-p050sq desi ele seaman si laptopurile provin din aceeasi serie.
  • In al doilea rand forma tastaturii trebuie sa fie la fel iar la tastaturile care se monteaza pe palmrest forma tastei ENTER trebuie sa fie aceeasi pentru ca tastatura sa se potriveasca.
  • In al treilea rand conectorul sa banda tastaturii trebuie sa fie la fel cu cea originala (sa aiba aceeasi forma, lungime etc).

Daca aveti nevoie de o tastatura pentru laptopul dumneavoastra sau daca aveti nevoie doar de montajul unei tastaturi nu ezitati sa ne Contactati pentru inlocuirea tastaturii.

0721.540.658