Reballing Chipset Laptop – Reparatie placa video laptop

Reballing chipset video, northbridge, southbridge laptop in Bucuresti

reballing-1

Aveți nevoie de servicii reballing laptop? Specialiștii noștri asigură reparații la nivelul chipsetului prin servicii de reballing placa video, northbridge și southbridge la cele mai înalte standarde ale calității. 

Datorita normelor ROHS impuse, chipurile BGA (ball grid array) sunt „sudate” pe placa de baza cu „bile” de cositor in componenta caruia nu exista plumb (asa numitul aliaj CuSnAg cu o concentratie de Ag intre 2 si 5%). Acest aliaj are o temperatura de topire mare, undeva in jurul temperaturii de 235°C, dar este mult mai putin elastic fata de cel cu plumb P37Sn63, care are o temperatura de topire undeva la 180°C.

Astfel, datorita diferentelor de temperatura intre functionare si oprire, a miscarii laptopului in timp ce este supraincalzit, a vibratiilor produse de ventilator in timp ce chipsetul este supraincalzit, a neglijarii curatarii de praf, apar fisuri in aceasta sudura.

Ce simptome poate avea un laptop care are nevoie de reballing?

  • laptopul se aprinde, dar nu afiseaza nimic;
  • laptopul se deschide, dar afiseaza cu dungi;
  • laptopul se deschide, dar ecranul este impartit in mai multe ecrane;
  • laptopul se restarteaza la infinit dupa 2 secunde de la aprindere;
  • nu functioneaza una sau mai multe din componentele: mouse, tastatura, usb, unitate optica.

Ce pasi presupune un reballing?

  1. Dezlipirea cipului (video, northbridge sau southbridge) de pe placa de baza folosind aparatura specializata si folosind curbele de temperatura adecvate in functie de cip si de aliajul cu care este lipit acesta pana la lichefierea „bilutelor” de sub cip, moment in care se poate desprinde acesta de pe placa de baza. Daca aceste curbe de temperatura nu se respecta sau aparatura este neadecvata se poate curba si distruge placa, se poate incalzi cipul neuniform si acesta se poate distruge sau se pot rupe padurile de pe placa sau cip.
  2. Curatarea padurilor de pe placa de baza si de pe cip de resturile de cositor si verificarea padurilor.
  3. Refacerea matritei de bile.
  4. Lipirea cipului inapoi pe placa de baza, respectand din nou curbele de temperatura folosite la detasarea acestuia.

reballing-2

Servicii performante de reballing placa video, northbridge și southbridge

La noi in service se pot inlocui bilele cu care este sudat chipul pe placa de baza (reballing) cu aparatura profesionala cu IR. Operatiunea de reflow, care este o alternativa la reballing, nu este una de durata in cele mai multe cazuri si la cipurile mai noi chiar nu reuseste, scazand astfel sansele de reusita a operatiunii de reballing laptop.

Cele mai multe laptopuri manifesta probleme in ceea ce priveste chipseturile: video, northbridge, southbridge.

DepanareLaptop.ro detine tehnologie de ultima generatie (statii cu IR) pentru operatiuni de reballing laptop, dezlipiri / lipiri cipuri laptop, inlocuiri de cipuri laptop cu unele noi. Avem service center propriu si atat la reparatiile de reballing, precum si la orice reparatie efectuata la noi in service, beneficiati de garantie.

„Chipset dezlipit” inseamna intreruperea sudurii cu care cipul este lipit pe placa de baza. Practic,  intreruperea contactului cipului cu placa de baza.

Atentie la alte metode de relipire a cipurilor lipire cu suflanta aer cald, torta gaz sau alte metode gasite pe intenet. Acestea pot dauna mult placii de baza, iar sansele de reusita scad considerabil sau se poate afecta cablajul placii de baza iremediabil. Noi nu recomandam si nici nu practicam astfel de metode. 

Nu ezitati sa apelati la un service specializat pentru un reballing laptop de calitate. 

Contactați-ne acum!

Reballing-ul este o operatiune complexa, complicata, ce necesita aparatura adecvata, atentie sporita si cunostinte temeinice in domeniu. Nu va lasati pacaliti de „tehnicieni” care va ofera alte metode de reparatie mai iefine! Sunt metode care nu tin si scad exponential sansele unei reparatii reusite ulterior.

Cat tine un reballing laptop?

Succesul reparatiei, cat si durata de viata dupa reparatie tine foarte mult de intretinerea periodica a laptopului si de modul de utilizare de dupa reparatie.

Ce inseamna reballing?

Pe scurt, reballing inseamna inlocuirea bilelor de fludor de sub chipset.

Cum se face un reballing laptop?

Reballing-ul nu este o operatiune usoara. Necesita, pe langa instrumente de service adecvate, si multa indemanare si experienta.

Cum stiu ca am nevoie de reballing?

Simptomele pot fi multe, incepand cu lipsa totală a afisajului si terminand cu dungi pe ecran, freeze etc.

0721.540.658