Cum stii ca s-a defectat memoria ram la laptop?

Cum stii ca s-a defectat memoria ram Memoria Ram este o memorie care este accesata doar aleator si decide cate procese poate sa faca un utilizator concomitent. Practic, memoria Ram este cea care asigura cursivitate si asigura un multitasking de cea mai buna calitate, motiv pentru care trebuie sa i se acorde cea mai buna atentie atunci cand este achizitionata.

Un service laptop iti poate oferi consultanta in achizitia memoriei ram sau chiar iti poate furniza cea mai buna memorie ram pentru laptopul tau.

Practic, memoria Ram este zona de tranzit pentru datele ce sunt prelucrate de calculatorul tau. Inainte ca acestea sa ajunga in procesor, ele trec prin Ram, care determina in acest fel performanta sistemului. Evident, pentru o performanta cat mai mare, primul lucru pe care trebuie sa il imbunatatesti este memoria Ram, deoarece, chiar daca ai un procesor excelent si o memorie Ram slaba, procesorul nu isi va putea atinge adevarata valoare.

Memoria Ram nu este o componenta nemuritoare si sunt sanse ca la un moment dat sa apara anumite defecte ale acesteia. In aceste cazuri, este bine sa stii cum sa detectezi defectul si cum sa asiguri o reparare cat mai optima a acesteia.

Cum depistezi un defect la memoria Ram?

In general, cele mai frecvente manifestari atunci cand memoria Ram se strica, sunt urmatoarele:

  • Lipseste imaginea de pe display. Daca porneste laptopul, insa monitorul nu mai afiseaza nicio imagine, sunt sanse mari sa existe probleme la memoria Ram;
  • Laptopul emite bipuri repetate. O alta manifestare a unei memorii Ram stricate sunt bipurile repetate;
  • Laptopul se blocheaza frecvent. Blocarea frecventa in timp ce utilizezi laptopul, este un semn ca memoria Ram este pe cale de a se defecta sau este defecta. Nu uita insa ca blocarea laptopului poate fi datorata supraincalzirii si atunci sigur ai nevoie de o curatare laptop;
  • Ecran albastru – BSOD sau Bluescreen. In momentul in care pe monitor apare un ecran albastru, sansele sa ai o memorie Ram defecta sunt destul de mari.

Remediul unei memorii Ram defecte este cat se poate de simplu: trebuie inlocuita. Pentru aceasta poti apela la service laptop, reparatii laptop sau o poti inlocui singur. Daca ai mai multe module de memorie, trebuie depistata cea defecta, iar acest lucru se face foarte simplu, prin scoaterea cate unui modul, si verificarea celor, sau celui ramas. Memoria trebuie inlocuita cu una similara sau cu una mai buna, care sa fie compatibila totusi cu placa de baza, in asa fel incat sa asigure o functionare cursiva a laptopului si pe viitor.

Daca aveti nevoie de orice operatiune de service laptop, reparatii laptop puteti apela la noi folosind una din metodele din zona de contact.

0721.540.658