Curatare lichid placa de baza laptop

curatare-lichid-placa-de-baza-1

Servicii de curatare lichid placa de baza

Ai varsat lichide pe laptop? Vino de urgenta pentru o curatare lichid placa de baza! Tehnicienii nostri dispun de cele mai avansate tehnologii pentru curatare lichid placa de baza, astfel ca vor reusi sa indeparteze lichidele rapid si eficient, inainte ca piesele componente de baza sa fie avariate!

Cand este necesara o curatare lichid placa de baza?

Stim cu totii ca electronicele nu se impaca cu lichidele deloc. Insa multi dintre noi avem obiceiul de a sta cu un pahar de suc sau cu o cafea langa laptop si, evident, accidentele se intampla. Si atunci trebuie sa reeactionezi cat mai repede!

Lichidul patrunde foarte usor printre taste, pe langa tastatura sau butonul de pornire si ajunge imediat pe placa de baza. In cazul fericit in care ai oprit laptopul la timp si lichidul nu a ajuns printre piesele placii de baza sa faca un scurt si sa strice vreo componenta a placii de baza, aceasta trebuie curatata inainte ca oxidul sa se formeze (in functie de lichid, acesta se formeaza in maximum 24 de ore). Odata format oxidul, acesta corodeaza cablajele placii de baza, piesele, lipiturile pieselor pe placa de baza si, in final, daca nu este inlaturat, cablajele vor fi distruse definitiv si nu se va mai putea repara.

Ce trebuie sa faci cand ai varsat ceva pe laptop?

  • Scoate alimentatorul din laptop si bateria, daca modelul iti permite;
  • Aseaza laptopul in pozitia deschisa (cu tastatura in jos) pentru a se scurge lichidul din el;
  • Nu incerca sa cureti laptopul cu nicio substanta, nici macar cu spirt medicinal;

Etapele curatarii placii de baza la noi in service:

  • Curatam placa in cuva cu ultrasunete cu solventi speciali pentru a inlatura orice urma de lichid sau oxid inclusiv pe sub chipseturile bga, mosfet sau in slotul procesorului, a memoriei ram etc.;
  • O uscam in mediu controlat la o anumita temperatura;
  • Analizam toata placa de baza pentru a desoperi componente defecte, dupa care o testam.

ATENTIE: O placa de baza nu se curata cu spirt, acesta continand 40% apa, si nici cu vreo perie pentru a nu rupe diverse piese de pe placa de baza!

Contactul cu lichidele este o problema destul de grava, ce trebuie tratata repede, de catre personal calificat, folosind aparatura adecvata. Nu este un defect pe care sa il poti repara acasa, asa ca hai la noi pentru o curatare lichid placa de baza profesionala!

Contactează-ne acum!

Cum aflu ce placa de baza am?

Fiecare model de laptop are o placa de baza dedicata. Pot exista mai multe versiuni ale aceleasi placi, cu mici diferente, insa, in general, nu se poate adapta o placa de baza de la un alt model de laptop.

Ce este placa de baza?

Placa de baza este elementul care asigura legatura dintre toate componentele si perifericele laptopului. De fapt, la modelele noi de laptopuri, totul este integrat pe placa de baza.

Ce procesor suporta placa mea de baza?

Depinde foarte mult de la un model de laptop la altul. In general, la modelele din zilele noastre, procesoarele sunt lipite pe placa de baza si nu se pot inlocui decat cu acelasi tip de procesor.

Cum se intretine o placa de baza?

Placa de baza nu are nevoie decat de curatare, odata cu sistemul de racire a laptopului. Bineinteles, trebuie sa ai grija sa nu versi nimic pe laptop, sa nu lovesti laptopul etc. In cazul in care totusi se intampla un astfel de accident, trebuie sa te prezinti de urgenta la un service specializat pentru o curatare lichid placa de baza.

Poti sa ne Contactezi
0721.540.658