Review Solid-State Drive (SSD) SAMSUNG 980 PRO, PCI Express x4, M.2 – Unul din cele mai rapide SSD-uri de pe piață

Cu o viteză uluitoare și o performanță de top, Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe este un SSD care va revoluționa experiența ta de gaming, editare video și multitasking. Dacă îți dorești să-ți upgradezi sistemul, 980 PRO este soluția perfectă.

Cu o capacitate generoasă de stocare și o rețea de mare viteză, acest SSD PCIe 4.0 x4 îți permite să transferezi, să stochezi și să accesezi date la viteze incredibile. Vitezele de citire și scriere de până la 7000MB/s și 5000MB/s te vor surprinde plăcut, oferindu-ți performanțe ridicate în comparație cu modelele mai vechi.

Samsung, un lider de top în industria electronicelor, demonstrează încă o dată suprematia sa cu acest nou produs. Cu o fiabilitate superioară și tehnologie avansată, acest SSD este proiectat să reziste chiar și celor mai intense provocări.

Indiferent dacă ești un gamer pasionat, un creator exigent sau un profesionist în căutarea vitezei și eficienței, Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe este alegerea perfectă pentru tine. Apropie-te și experimentează performanțe de nivel următor cu acest SSD excepțional.

ssd samsung 980 pro

Principalele caracteristici și specificații ale lui Samsung 980 PRO

Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe este echipat cu o serie de caracteristici și specificații impresionante care îl fac unul dintre cele mai bune SSD-uri de pe piață. Iată câteva dintre cele mai importante:

 • Viteze de citire și scriere uluitoare: Cu viteze de citire de până la 7000MB/s și viteze de scriere de până la 5000MB/s, Samsung 980 PRO oferă performanțe de top care vor satisface chiar și cele mai exigente cerințe.
 • Capacitate generoasă de stocare: Acest SSD este disponibil în variante de capacitate de 250GB, 500GB și 1TB, astfel încât să poți alege opțiunea potrivită pentru nevoile tale.
 • Tehnologie avansată: Samsung a integrat tehnologia avansată V-NAND și controlerul de ultimă generație în 980 PRO, asigurând astfel o performanță remarcabilă și o durabilitate sporită.
 • Durabilitate și fiabilitate superioare: SSD-ul este proiectat să reziste la 1,5 milioane de ore MTBF (Mean Time Between Failures) și are o rezistență sporită la șocuri și vibrații.
 • Suport pentru criptare: Samsung 980 PRO oferă suport pentru criptarea hardware AES de 256 de biți, ceea ce îți asigură securitatea datelor tale.

Aceste caracteristici și specificații impresionante fac din Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe un SSD de încredere și performant, potrivit pentru orice utilizator cu cerințe ridicate.

Benchmark-uri de performanță și teste de viteză

Pentru a evalua performanța reală a Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe, au fost efectuate teste de viteză și benchmark-uri. Rezultatele acestor teste au fost impresionante și au confirmat performanțele ridicate ale acestui SSD.

În cadrul testelor de viteză, SSD-ul a obținut viteze de citire și scriere constante, apropiate de specificațiile oficiale. Aceasta înseamnă că poți beneficia într-adevăr de viteze uluitoare și de performanțe superioare în timpul utilizării.

În ceea ce privește benchmark-urile, Samsung 980 PRO a obținut scoruri excelente, depășind majoritatea altor SSD-uri de pe piață. Acest lucru demonstrează că este unul dintre cele mai rapide și mai performante SSD-uri disponibile în prezent.

Vitezele Secvențiale:

 • Viteza de citire secvențială a fost aproape de limita specificată de producător, adică în jurul valorii de 7.000 MB/s și viteza de scriere secvențială de aproximativ 5.000 MB/s.

Vitezele IOPS:

 • În teste, modelul de 1TB a arătat valori de până la 1.000.000 IOPS (operațiuni de intrare/ieșire pe secundă) pentru citire și scriere în condiții ideale.

Performanță în Aplicații și Jocuri:

 • În mod general, Samsung 980 PRO a prezentat timp de încărcare excelent și viteze de transfer de date rapide în jocuri și aplicații care necesită o lățime de bandă de date mare.

Comparație cu alte SSD-uri PCIe 4.0 x4, NVMe

Comparat cu alte SSD-uri PCIe 4.0 x4, NVMe de pe piață, Samsung 980 PRO se evidențiază prin performanța sa de top și prin caracteristicile sale superioare. În timp ce majoritatea SSD-urilor PCIe 4.0 x4 oferă viteze de citire și scriere de până la 5000MB/s, 980 PRO impresionează cu viteze de până la 7000MB/s și 5000MB/s, ceea ce înseamnă o performanță semnificativ mai bună.

De asemenea, Samsung 980 PRO se remarcă prin fiabilitatea și durabilitatea sa superioară. Cu un MTBF de 1,5 milioane de ore și o rezistență sporită la șocuri și vibrații, acest SSD este construit pentru a rezista la cele mai intense provocări.

În plus, Samsung oferă și o garanție de până la 5 ani pentru 980 PRO, ceea ce demonstrează încrederea lor în calitatea și performanța produsului.

În ansamblu, Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe se situează în fruntea pieței când vine vorba de performanță, fiabilitate și caracteristici superioare. Dacă ești în căutarea unui SSD cu performanțe ridicate și o durabilitate sporită, acesta este cu siguranță o alegere excelentă.

Avantajele și dezavantajele Samsung 980 PRO

Ca orice produs, Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe vine cu avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o achiziție.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui SSD este performanța sa de top. Vitezele de citire și scriere uluitoare îți asigură o experiență rapidă și fluidă în utilizarea sistemului tău. Indiferent dacă ești gamer, creator de conținut sau profesionist, vei aprecia cu siguranță performanțele superioare ale acestui SSD.

Un alt avantaj al Samsung 980 PRO este durabilitatea și fiabilitatea sa. SSD-ul este proiectat să reziste la condiții extreme și oferă o rezistență sporită la șocuri și vibrații. Cu acest produs, poți fi sigur că datele tale sunt în siguranță și că SSD-ul va funcționa în mod optim pentru o perioadă îndelungată.

Dezavantajul principal al Samsung 980 PRO este prețul său mai ridicat în comparație cu alte SSD-uri de pe piață. Datorită caracteristicilor și performanțelor sale superioare, acest SSD este mai costisitor. Cu toate acestea, dacă îți permiți investiția, vei beneficia cu siguranță de performanțe remarcabile și de o calitate excepțională.

Recenzii și feedback ale utilizatorilor

Pentru a obține o perspectivă mai largă asupra experiențelor utilizatorilor, am analizat și comentariile și feedback-ul utilizatorilor care au achiziționat și au utilizat Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe.

Majoritatea utilizatorilor sunt extrem de mulțumiți de performanța și viteza acestui SSD. Aceștia au remarcat o îmbunătățire semnificativă în timpul încărcării jocurilor, în timpul procesului de editare video și în alte sarcini de lucru intensive.

Utilizatorii au apreciat, de asemenea, durabilitatea și fiabilitatea produsului, remarcând că SSD-ul funcționează în mod optim chiar și după luni sau ani de utilizare intensă.

În general, feedback-ul utilizatorilor indică faptul că Samsung 980 PRO este un SSD de încredere și performant, care depășește așteptările utilizatorilor.

Ghid de instalare și configurare pentru Samsung 980 PRO

Pentru a te ajuta să instalezi și să configurezi Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe în mod corect, urmează acești pași simpli:

 1. Asigură-te că sistemul tău este compatibil cu PCIe 4.0 x4. Verifică specificațiile plăcii de bază și asigură-te că dispui de un slot M.2 compatibil.
 2. Oprește sistemul și deconectează-l de la sursa de alimentare.
 3. Găsește slotul M.2 pe placa de bază și deschide șuruburile de fixare.
 4. Instalează SSD-ul în slotul M.2 și fixează-l cu șuruburile de fixare.
 5. Conectează un cablu SATA sau PCIe de la SSD la placa de bază.
 6. Repornește sistemul și intră în BIOS pentru a verifica dacă SSD-ul este recunoscut. Dacă nu este recunoscut, asigură-te că ai actualizat BIOS-ul la cea mai recentă versiune.
 7. După ce SSD-ul este recunoscut, formatează-l și instalează sistemul de operare.

Acești pași simpli te vor ajuta să instalezi și să configurezi Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe în mod corect, asigurându-te că beneficiezi de toate avantajele acestui SSD exceptional.

Depanarea problemelor comune cu Samsung 980 PRO

În timpul utilizării Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe, s-ar putea să întâmpini unele probleme comune. Iată câteva sfaturi pentru a rezolva aceste probleme:

 1. Dacă SSD-ul nu este recunoscut în BIOS, asigură-te că l-ai instalat corect și că este compatibil cu placa de bază.
 2. Dacă întâmpini viteze mai mici decât cele specificate, verifică dacă sistemul tău suportă PCIe 4.0 x4 și dacă ai instalat driver-ul corespunzător.
 3. Dacă întâmpini erori la scriere sau citire, asigură-te că ai actualizat firmware-ul SSD-ului la cea mai recentă versiune.
 4. Dacă întâmpini probleme de stabilitate, asigură-te că sistemul tău are suficientă răcire și că SSD-ul nu se supraîncălzește.

Dacă nu poți rezolva problemele cu Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe în mod independent, este recomandat să contactezi asistența tehnică a Samsung pentru asistență suplimentară.

De unde să cumpărați Samsung 980 PRO și informații despre prețuri

Samsung 980 PRO PCIe 4.0 x4, NVMe este disponibil în mai multe magazine online și fizice. Poți găsi acest produs la următorii retaileri:

 • eMAG
 • Altex
 • PC Garage
 • Flanco

Prețul pentru Samsung 980 PRO variază în funcție de capacitatea de stocare selectată. În general, prețul pentru varianta de 500 Gb  începe de la aproximativ 300 RON, în timp ce varianta de 2TB poate ajunge la aproximativ 800 RON.

Este recomandat să verifici site-urile retailerilor pentru cele mai recente oferte și prețuri.

0721.540.658