Cum curat tastatura laptopului meu?

Cum curat tastatura laptopului meu?

Curatare tastatura laptopStim cu totii ca nu este o idee buna sa mananci sau sa stai cu un pahar de lichid langa laptop. Dar tuturor ne place cafeaua de dimineata in timp ce citim emailul sau berea de seara in timp ce urmarim un filmulet pe youtube dupa o zi istovitoare. Astfel putem varsa bautura de langa noi pe tastatura laptopului si in cel mai fericit caz aceasta este sigura afectata. Cum se curata o tastatura de laptop:

  • In primul rand trebuie sa stiti ca odata ce ati varsat ceva pe tastatura aceasta este compromisa. Rare sunt cazurile in care isi revine sau in care nu este afectata.
  • Curatarea tastaturii de alte mizerii cum ar fi firmituri, fire de par de animale se pot curata cu aer comprimat din tub sau dintr-un compresor insa cu grija pentru a nu zbura tastele de pe ea.
  • Mizeria propriu-zisa de pe taste se poate curata cu un servetel cu textura ceva mai tare imbibat in alcool izopropilic. ATENTIE: Nu turnati alcool direct pe tastatura ci imbibati servetelul in alcool si apoi stergeti tastele usor fara a le agata.
  • CE TREBUIE SA NU FACETI:
  • NU folositi lichide ca lichid de spalat geamuri, de curatat ecrane lcd, spray de contacte, alcool izopropilic turnat direct pe tsatatura. Este foarte probabil ca aceasta sa devina nefunctionala din cauza lichidului.
  • Atentie la tuburile cu spuma penru curatat tastatura. De multe ori acestea pot fi daunatoare tastaturii dumneavoastra.
  • Daca ati varsat ceva pe tastatura este bine sa consultati un service inainte de toate pentru a va asigura ca lichidul nu a ajuns pe placa de baza, chiar daca laptopul este functional.

Din fericire tastatura nu este o componenta scumpa si se poate inlocui cu usurinta la noi in service. Totodata se pot repara sau inlocui taste rupte, mecanisme de prindere taste, reconditionare tastatura laptop.