fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658

Schimbarea tastaturii de la laptop: poti face acest lucru pe cont propriu?

schimbarea tastaturii

Tastatura este una dintre cele mai vulnerabile componente ale laptopului. Multe persoane stau cu lichide sau chiar mancare in apropiere, iar accidentele sunt mereu posibile. O simpla miscare gresita langa cana de cafea poate sa iti compromita permanent tastatura. Drept urmare, vei fi nevoit sa o schimbi, daca vei observa ca nu mai poti face nimic pentru a o curata sau repara.

Laptopul ar trebui sa beneficieze de servicii de curatare profesionista la un anumit interval de timp, la fel si tastatura trebuie curatata periodic, insa, daca nu mai ai ce face pentru a o „salva”, atunci trebuie sa stii ca procedeul de inlocuire al tastaturii nu este unul dificil.

1. Inlocuirea tastaturii de la laptop: cum iti dai seama ca este momentul potrivit

Tastatura trebuie schimbata in diferite circumstante. Daca ai varsat un lichid pe ea (de tip suc sau cafea) si nu ai reusit sa duci laptopul rapid la un service de reparatii, este foarte posibil sa fii nevoit sa inlocuiesti tastatura. In cazul in care ai varsat ceva pe tastatura, este indicat sa inchizi imediat dispozitivul si sa incerci sa ajungi cat mai repede la un service profesionist.

De asemenea, daca unele butoane nu mai merg sau au fost rupte, este cazul sa schimbi tastatura, pentru ca, de cele mai multe ori, o simpla reparatie nu va fi posibila. Chiar daca pare o decizie importanta, trebuie sa stii ca schimbarea tastaturii nu este o operatiune complexa sau neaparat costisitoare, existand variante la preturi accesibile pe piata.

tastatura laptop2

2. Schimbarea tastaturii de la laptop: ce pasi trebuie sa urmezi

Trebuie sa iei in considerare faptul ca fiecare laptop este diferit si vine la pachet cu diferite caracteristici. Cu toate acestea, in general, este vorba de aceiasi pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vine vorba de inlocuirea tastaturii.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa deconectezi laptopul de la sursa de alimentare (scoate-l din priza) si sa scoti bateria. Acest pas este foarte important pentru a evita incidente neplacute.

tastatura laptop

Dupa ce ai luat aceasta masura de siguranta esentiala, va trebui sa incepi sa cauti, in partea inferioara a carcasei, suruburile care vor fi desfacute pentru ca tu sa poti scoate tastatura.

In general, suruburile vor fi marcate printr-o imagine de mici dimensiuni, care reprezinta o tastatura sau vor avea litera K de la “keyboard”. Trebuie sa cauti cu atentie aceste suruburi pentru ca nu sunt intotdeauna plasate la vedere – ar putea fi chiar in compartimentul rezervat bateriei. Suruburile care fixeaza bateria ar putea sa fie ascunse sub capacele de deasupra unitatii de stocare. Acest lucru variaza in functie de laptop, insa, cel mai des, tastatura e fixata cu suruburi care sunt ascunse sub capacul inferior. Asadar, vei fi nevoit sa il dai la o parte pentru a merge mai departe.

Dupa ce ai scos suruburile, tine cont de faptul ca tastatura va mai fi fixata si de carcasa laptopului, printr-o pereche de “urechi” laterale. Astfel, va trebui sa gasesti si aceste “urechi” pe marginea tastaturii si sa dai la o parte, usor, tastatura fata de carcasa. Dupa aceea, va trebui sa desfaci mufa care conecteaza tastatura de procesorul laptopului. Deconecteaza cu mare atentie cablul tastaturii. Atunci cand vei monta noua tastatura, vei urma, in mare parte, aceiasi pasi, numai ca in sens invers. Bineinteles, daca procesul ti se pare destul de complicat, poti apela la serviciile unui centru de reparatii pentru laptopuri unde personalul specializat se va ocupa de aceasta sarcina in cele mai bune conditii.

Asadar, daca vrei sa iti inlocuiesti tastatura, nu trebuie sa stai cu gandul ca este un proces mult prea complicat. Tastatura este una dintre cele mai importante componente ale oricarui laptop, astfel ca, inlocuirea ei, cand nu mai functioneaza optim, este esentiala. Daca vei respecta pasii de mai sus cu exactitate si vei face totul cu o atentie deosebita la detalii, nu vei avea probleme si iti vei putea monta noua tastatura. De asemenea, poti contacta un service specializat pentru aceasta sarcina.

Sursa foto: Unsplash.com

Recomandă prietenilor!

0
    0
    Cosul meu
    Cosul este golInapoi la magazin