Ce este placa de baza a unui laptop?

Ce este placa de baza a unui laptop? Placa de baza a unui laptop este piesa principala a acestuia, care combina toate componentele si ii ofera functionalitatea pe care o cunoastem cu totii. Daca placile de baza ale desktopurilor sunt, in general de aceeasi marime, in ceea ce priveste placa de baza a unui laptop, o placa de baza poate veni in diverse forme si marimi, in conditiile in care si laptopurile vin in diverse forme si marimi.

O placa de baza este inclusa in absolut toate tipurile de computere si contine prize pentru diversele chipuri, sloturi de memorie si conectori pentru electricitate.

In momentul in care laptopul este in functiune, placa de baza pune laolalta piese precum procesorul, chipsetul si memoria Ram, dar si alte piese mai mult sau mai putin importante.

Datorita faptului ca un laptop este mult mai mic decat un desktop, placa de baza a acestuia trebuie sa fie si ea mai mica. Cu o placa de baza mai mica, piesele trebuie sa fie mai inghesuite, in asa fel incat o placa de baza construita prost poate cauza probleme destul de mari in momentul in care se monteaza piesele pe ea.

Comparata cu o placa de baza a unui desktop, placa de baza a laptopului dispune de cateva diferente majore. Aceasta poate sa nu aiba sloturi de expansiune, precum o placa a desktopului si poate oferi majoritatea componentelor direct integrate, fara sa mai fie nevoie de constructia propriu zisa a calculatorului.

Asadar, in momentul in care achizitionezi un laptop este indicat sa se acorde atentie foarte mare placii de baza, mai ales in conditiile in care se doreste ca pe viitor, laptopul sa fie upgradat si sa i se schimbe anumite piese, deoarece o placa de baza prost construita sau cu toate piesele integrate poate sa nu ofere flexibilitatea de care este nevoie.

Asadar in cazul defectarii placii de baza este indicat sa apelati la un service laptop intrucat complexitatea ei o face imposibil de reparat de catre oricine.

Noi la service laptop avem personal calificat ce poate face interventii pe placa de baza a laptopului tau, iar orice reparatie a placii de baza sau a laptopului beneficiaza de garantie.

0721.540.658