Ai probleme cu balamalele laptopului tău ?

Atunci cand balamalele laptopului sunt rupte, este aproape imposibil să mai folosești laptopul și cel mai probabil ai nevoie de o schimbare cât mai rapidă.

Când laptopul tău are nevoie de puțină atenție sau când te gândești la un upgrade,  vino în sediul Depanare Laptop din Calea Vitan, nr. 111, bl V16A, sc1, parter, sector 3, București, cod postal: 031299 – chiar lângă Mall Vitan (Mall București).

🕒 Programul nostru: Luni-Vineri: 09:00-18:00. Te așteptăm cu brațele deschise și cu soluții la orice provocare ai întâmpina.

Contactează echipa DepanareLaptop

De ce balamalele laptopului sunt importante ?

Balamalele laptopului sunt componente esențiale care permit deschiderea și închiderea ecranului. Acestea sunt construite pentru a rezista la mișcările repetate, dar ca orice componentă mecanică, pot suferi de uzură peste timp sau pot fi deteriorate prin utilizare necorespunzătoare.

Balamalele nu doar că susțin ecranul laptopului în diferite unghiuri, dar ajută și la protejarea cablurilor interne care trec de la corpul laptopului la ecran. Un set de balamale bine funcționale asigură o mișcare lină a ecranului și menține poziția ecranului stabilă, indiferent de unghiul de deschidere.

Sună acum!

Când trebuie să înlocuiești balamalele ?

  • Rigiditate sau mișcare dificilă – Dacă deschiderea sau închiderea ecranului devine dificilă sau balamalele sunt rigide, acesta poate fi un semn că balamalele sunt fie corodate, fie prea strânse. Lubrifierea poate ajuta, dar dacă problema persistă, înlocuirea este recomandată pentru a evita deteriorarea suplimentară.
  • Mișcare excesivă a ecranului – Dacă ecranul se balansează sau nu rămâne în poziția setată, balamalele s-ar putea să fie slăbite sau uzate. Acest lucru poate duce la o tensiune suplimentară asupra cablurilor interne și poate deteriora conexiunile.
  • Zgomote ciudate la deschidere sau închidere – Crăpăturile, pocniturile sau scrâșnetele pot indica faptul că balamalele sunt fie stricate, fie dezalinate. Ignorarea acestor sunete poate duce la ruperea completă a balamalelor.
  • Deteriorare vizibilă – Dacă balamalele sunt vizibil crăpate, rupte sau deformate, înlocuirea lor este esențială pentru funcționarea corectă a laptopului și pentru a preveni daune suplimentare.

Înlocuirea balamalelor poate varia ca dificultate în funcție de modelul laptopului. Pentru unele modele, poate fi necesară demontarea unei mari părți din carcasa laptopului, inclusiv ecranul. Deși unii utilizatori cu experiență în bricolajul tehnic pot încerca să efectueze această operație acasă, este adesea recomandat să se apeleze la un profesionist. Aceasta pentru a asigura că reparația este efectuată corect și pentru a evita deteriorarea altor componente sensibile.

Intrebari și răspunsuri! 

Balamalele conectează ecranul laptopului de corpul principal și permit deschiderea și închiderea acestuia. Ele asigură stabilitatea ecranului la diferite unghiuri de vizualizare și protejează cablurile care trec între ecran și restul laptopului.

Semnele că balamalele ar putea necesita înlocuire includ rigiditatea sau dificultatea în mișcarea ecranului, mișcarea excesivă a ecranului care nu rămâne stabil la unghiuri setate, zgomote neobișnuite la deschiderea sau închiderea ecranului, și deteriorarea vizibilă, cum ar fi crăpături sau deformări.

Costul înlocuirii balamalelor poate varia în funcție de modelul laptopului și de complexitatea muncii. Unele balamale pot fi destul de accesibile, dar costul înlocuirii este puțin mai ridicat. Contactează echipa DepanareLaptop pentru o estimare corectă.

Înlocuirea balamalelor este posibilă acasă pentru cineva cu abilități tehnice moderate până la avansate. Totuși, procesul poate implica demontarea multor componente ale laptopului, ceea ce poate fi riscant. Dacă nu ești sigur de abilitățile tale, este mai sigur să apelezi la service-ul nostru.

Dacă balamalele sunt rigide, poți încerca să le lubrifiați ușor cu un lubrifiant adecvat pentru electronice. Asigură-te că folosești un produs recomandat pentru acest scop și aplică-l cu grijă, fără a exagera pentru a evita pătrunderea lubrifiantului în alte părți ale laptopului.

Produse adaugate recent

Original

Calitate garantata

Suport

0721.540.658

Solutionare

Cât mai rapida

Garantie

La orice reparatie

Diagnosticare

Pe loc si gratuita

Branduri de laptopuri pe care le reparam/curatam