Tastatură defectă sau butoane lipsa?

Suntem aici pentru orice înlocuire de tastatură a oricărui model disponibil pe piață. Vino acum în sediul Depanare Laptop pentru o ofertă de piesă + montaj.

Când laptopul tău are nevoie de puțină atenție sau când te gândești la un upgrade,  vino în sediul Depanare Laptop din Calea Vitan, nr. 111, bl V16A, sc1, parter, sector 3, București, cod postal: 031299 – chiar lângă Mall Vitan (Mall București).

🕒 Programul nostru: Luni-Vineri: 09:00-18:00. Te așteptăm cu brațele deschise și cu soluții la orice provocare ai întâmpina.

Contactează echipa DepanareLaptop

Când este necesară înlocuirea tastaturii laptopului?

  • Taste Defecte sau Lipsă – Uzura fizică poate face ca anumite taste să nu mai funcționeze corect sau chiar să lipsească. Dacă curățarea nu rezolvă problema, este timpul pentru o înlocuire.
  • Varsarea de Lichide – Lichidele pot provoca scurtcircuite la contactele electrice ale tastaturii, ceea ce poate duce la defectarea permanentă a acesteia. În astfel de cazuri, înlocuirea tastaturii este adesea inevitabilă.
  • Probleme de Conectivitate – Dacă tastatura încetează să răspundă datorită unor probleme la conexiunea cu placa de bază, înlocuirea poate fi soluția.
  • Tastatura devine zgomotoasă – O tastatură care începe să facă zgomote ciudate la apăsarea tastelor poate indica o uzură a mecanismelor interne sau prezența unor obiecte străine sub taste.

Sună acum!

Ce se întâmplă dacă se varsă lichid pe tastatură?

Varsarea de lichide pe tastatura laptopului poate duce la diverse probleme, de la taste lipicioase la defectarea completă a tastaturii. Iată câțiva pași de urmat imediat după varsare:

  • Oprește și deconectează laptopul – Închide imediat laptopul și deconectează-l de la sursa de alimentare și de la toate perifericele.
  • Întoarce laptopul – Întoarce laptopul cu fața în jos pentru a preveni scurgerea lichidului mai adânc în componentele electronice.
  • Ștergere lichidul – Folosește un material absorbant pentru a îndepărta cât mai mult lichid.
  • Usucarea – Lăsați laptopul să se usuce complet într-un mediu uscat. Folosirea unui uscător de păr setat pe aer rece poate accelera procesul, dar fii precaut pentru a evita supraincălzirea componentelor.

Dacă, după uscare, tastatura continuă să aibă probleme, este foarte probabil să necesite înlocuire. Este recomandabil să veniți în service-ul DepanareLaptop pentru înlocuirea tastaturii.

Intrebari și răspunsuri! 

Pentru a curăța tastatura, oprește laptopul și deconectează-l de la orice sursă de energie. Poți folosi o pensulă moale sau aer comprimat pentru a îndepărta praful și resturile dintre taste. Pentru murdăria mai persistentă, folosește o lavetă umedă cu apă sau alcool izopropilic, dar asigură-te că nu este atât de umedă încât lichidul să se infiltreze sub taste.

Dacă se varsă lichid pe tastatură, este important să acționezi rapid. Închide imediat laptopul și deconectează-l de la sursa de alimentare. Întoarce laptopul cu fața în jos pentru a împiedica lichidul să ajungă la componentele interne și lasă-l să se usuce complet. Dacă tastatura continuă să funcționeze defectuos după uscare, s-ar putea să fie necesară înlocuirea acesteia.

Da, tastaturile laptopurilor pot fi înlocuite. Este o procedură comună în service-ul nostru, dar dificultatea înlocuirii poate varia în funcție de modelul laptopului. Unele tastaturi sunt ușor de schimbat, în timp ce altele pot necesita demontarea unor părți suplimentare ale laptopului.

Dacă anumite taste nu răspund, cauzele pot fi diverse, de la praf și murdărie acumulate sub taste, la defecte ale circuitului intern sau probleme de software. Încearcă să cureți tastatura și să verifici dacă driverele tastaturii sunt actualizate. Dacă problema persistă, vino în sediul DepanareLaptop.ro.

Un anumit nivel de zgomot la tastarea pe un laptop este normal, în special la modelele cu mecanisme de tip chiclet sau cele mecanice. Totuși, zgomotele excesive sau neobișnuite pot indica o problemă, cum ar fi o tastă defectă sau un corp străin sub taste.

Produse adaugate recent

Original

Calitate garantata

Suport

0721.540.658

Solutionare

Cât mai rapida

Garantie

La orice reparatie

Diagnosticare

Pe loc si gratuita

Branduri de laptopuri pe care le reparam/curatam