REPARATII / SERVICE LAPTOP ASUS

Ai un laptop ASUS și ai probleme cu el ?

Efectuăm reparații pentru orice tip de laptop ASUS. Adu-l la sediul Depanare Laptop și te putem ajuta cu înlocuire display, înlocuire tastatura, înlocuire modul WiFi, înlocuire mufă alimentare, înlocuire balamale, upgrade memorie RAM și orice fel de reparație la nivel de placă de bază.

Când laptopul tău ASUS are nevoie de puțină atenție sau când te gândești la un upgrade,  vino în sediul Depanare Laptop din Calea Vitan, nr. 111, bl V16A, sc1, parter, sector 3, București, cod postal: 031299 – chiar lângă Mall Vitan (Mall București).

🕒 Programul nostru: Luni-Vineri: 09:00-18:00. Te așteptăm cu brațele deschise și cu soluții la orice provocare ai întâmpina.

CONTACTEAZĂ SERVICE LAPTOP ASUS

Cele mai comune probleme la laptopurile ASUS (din service-ul nostru)

ASUS este recunoscută ca o marcă semnificativă în industria laptopurilor, având o prezență îndelungată pe piața românească. Marca se poziționează predominant în segmentul accesibil, oferind produse care îmbină costuri reduse cu cerințe moderate de performanță. Portofoliul ASUS include atât configurații de bază, începând cu seria eeepc, cât și modele de top precum ASUS Lamborghini sau seria de gaming ASUS G Series.

Multe dintre problemele întâmpinate de clienții noștri sunt legate de calitatea inferioară a carcaselor de plastic. De exemplu, seria ASUS A6000, care era considerată un model premium la momentul lansării, a avut probleme semnificative cu capacul display-ului, acesta degradându-se rapid. Balamalele se uzau prematur, iar calitatea slabă a plasticului și montajul deficitar al balamalelor contribuiau la deteriorarea acestei zone.

Conectorii sunt o altă problemă frecvent întâlnită la laptopurile ASUS. În service-ul nostru, am efectuat numeroase reparații ale conectorilor de alimentare fragili și ale porturilor USB desprinse de pe placa de bază, probleme care nu erau neapărat cauzate de impacturi mecanice puternice.

Modelele recente ASUS nu sunt lipsite de probleme tehnice. De exemplu, seria ASUS K suferă frecvent de defecțiuni la chipset-ul northbridge sau la placa video, în funcție de configurație. Modelul ASUS F5 se confruntă cu probleme serioase la nivelul plăcii de bază, legate de chipset, însă acestea pot fi remediate în service-ul nostru dotat cu echipamente de reparatii BGA de înaltă calitate. Deși s-au făcut îmbunătățiri în ceea ce privește durabilitatea balamalelor, tot mai apar incidente izolate de balamale rupte.

Sfaturi de intretinere pentru laptopurile ASUS

Pentru a menține performanța și a prelungi durata de viață a laptopurilor ASUS, este esențial să acordați o atenție deosebită întreținerii. Curățarea regulată a carcasei și a tastaturii cu soluții non-abrazive poate preveni acumularea de praf și murdărie, factori care pot împiedica răcirea adecvată a componentelor interne. Este de asemenea important să verificați și să curățați periodic orificiile de ventilație, pentru a asigura o circulație optimă a aerului și a evita supraîncălzirea. Utilizarea unui cooler extern sau a unui suport de laptop cu ventilatoare integrate poate contribui semnificativ la menținerea unei temperaturi scăzute, protejând componente precum procesorul și placa grafică de deteriorarea cauzată de căldură excesivă.

Păstrarea software-ului laptopului actualizat, inclusiv sistemul de operare și driverele, este crucială pentru securitatea și eficiența sistemului. Actualizările oferă nu doar noi caracteristici, ci și patch-uri de securitate și îmbunătățiri ale performanței. Este recomandat să efectuați backup-uri periodice ale datelor pentru a preveni pierderile în caz de defectare a hardware-ului sau atacuri software.

Folosirea laptopului pe suprafețe plane și stabile este esențială pentru a asigura o ventilație adecvată și pentru a preveni obstrucționarea grilelor de ventilație, ce ar putea conduce la supraincălzire. De asemenea, evitați să mâncați sau să beți în apropierea laptopului pentru a preveni vărsarea accidentală de lichide care ar putea cauza defecțiuni majore ale hardware-ului.

Cu ce vă poate ajuta Service ASUS DepanareLaptop

 • Înlocuirea display-ului – Aceasta este necesară în cazul în care ecranul este fisurat, are pixeli morți sau nu mai afișează corect imaginile. Tehnicienii pot înlocui ecranul cu unul nou, asigurându-se că rezoluția și calitatea imaginii corespund standardelor inițiale.
 • Repararea sau înlocuirea tastaturii – Tastaturile pot deveni defectuoase din cauza uzurii, a vărsării de lichide sau a acumulării de murdărie și praf. Reparațiile pot varia de la curățarea tastaturii la înlocuirea completă a acesteia.
 • Înlocuirea bateriei – Bateriile laptopurilor pierd capacitatea de încărcare în timp, necesitând înlocuirea periodică pentru a menține autonomia originală a dispozitivului.
 • Reparații la placa de bază – Placa de bază poate suferi de la diverse defecțiuni, inclusiv probleme la circuitul electric sau la chipset. Recondiționarea sau înlocuirea plăcii de bază este o procedură complexă care necesită expertiză tehnică avansată.
 • Reparații ale conectorilor și porturilor – USB-urile, porturile HDMI sau alte conectori pot deveni nefuncționale din cauza utilizării frecvente sau a unor defecte de fabricație. Reparațiile pot include resudarea sau înlocuirea acestora.
 • Îmbunătățirea sistemului de răcire – Curățarea ventilatorului și a sistemului de răcire, înlocuirea pastei termoconductoare și verificarea conductelor de aer sunt esențiale pentru prevenirea supraîncălzirii.
 • Recuperarea datelor și reinstalarea sistemului de operare – Dacă laptopul suferă de probleme software sau de coruperea datelor, serviciile de recuperare a datelor și reinstalarea sistemului de operare pot fi vitale.
 • Upgrade-uri de hardware – Înlocuirea sau adăugarea de RAM, schimbarea discurilor dure cu SSD-uri sau upgrade-ul plăcii grafice, dacă este posibil, pot îmbunătăți semnificativ performanța laptopului.

Gama de laptopuri ASUS pe care le reparăm

 • ASUS ZenBook – Este cunoscută pentru designul său elegant și portabil, oferind performanțe ridicate și o baterie de lungă durată, ideală pentru profesioniști și creatori de conținut.
 • ASUS VivoBook – Această serie este orientată spre utilizatorii tineri, având un design colorat și versatil, cu performanțe bune pentru utilizarea zilnică și multimedia.
 • ASUS ROG (Republic of Gamers) – Această serie este destinată gamingului și include modele de top cu hardware de ultimă generație pentru performanțe optime în jocuri.
 • ASUS TUF Gaming – Oferă durabilitate și performanță pentru gaming, dar la un preț mai accesibil decât seria ROG, fiind o opțiune populară pentru jucătorii conștienți de buget.
 • ASUS ExpertBook – Focalizată pe mediul de afaceri, această serie oferă performanțe, securitate și durabilitate îmbunătățite, fiind optimizată pentru mediul profesional.
 • ASUS Chromebook – Aceste modele sunt optimizate pentru utilizarea bazată pe cloud, fiind simple, sigure și eficiente, cu sistemul de operare Chrome OS.
 • ASUS Transformer – Include dispozitive 2-în-1 cu ecrane detașabile sau rotative, combinând portabilitatea unei tablete cu funcționalitatea unui laptop.

Intrebari și răspunsuri! 

Centru de service ASUS DepanareLaptop este pe Calea Vitan, nr. 111, bl V16A, sc1, parter, sector 3, București, cod postal: 031299 – chiar lângă Mall Vitan (Mall București). 

Verificați dacă laptopul este încărcat corespunzător și dacă alimentatorul funcționează corect. Dacă problema persistă, poate fi vorba de o defecțiune a bateriei sau a plăcii de bază. Vă recomandăm să aduceți laptopul la service ASUS DepanareLaptop pentru o diagnosticare amănunțită.

Linii sau pixeli morți pe ecranul unui laptop indică adesea o problemă cu panoul de afișare. Acesta va necesita înlocuire, proces pe care îl putem efectua în cadrul centrului nostru de service ASUS Depanare Laptop.

Supraîncălzirea poate fi cauzată de acumularea de praf în ventilatoare sau de o pastă termoconductoare veche și ineficientă. O curățare profesională și aplicarea unei noi paste termoconductoare ar trebui să rezolve problema.

Durata reparației depinde de natura defecțiunii și de disponibilitatea pieselor de schimb. În general, o reparație minoră poate dura de la câteva ore la o zi, în timp ce problemele mai complexe pot necesita până la câteva zile.

Da, toate reparațiile efectuate în centrul nostru de service vin cu o garanție de 12-24 luni pentru piesele înlocuite și 90 de zile pentru manopera efectuată.

Produse adaugate recent

Original

Calitate garantata

Suport

0721.540.658

Solutionare

Cât mai rapida

Garantie

La orice reparatie

Diagnosticare

Pe loc si gratuita

Branduri de laptopuri pe care le reparam/curatam